top of page

Moodboard dakterras

Bijgewerkt op: 9 jan. 2023

Voor een leuk stel uit Nijverdal en hun 2 kinderen, heb ik 2 moodboards

met bijbehorende shoppinglists mogen maken.

Omdat dit voor mij een thuiswedstrijd is, ben ik bij hen thuis langsgegaan om de situatie te bekijken. Het is een ruime bovenwoning, boven een winkelpand. Dit houdt in dat het een hele diepe woonkamer is, met daarachter de keuken met dan hierachter weer een ruim dakterras.


We zijn als eerst naar buiten gegaan. Een mooi groot dakterras, met een gedeeltelijke overkapping waar op het moment al een fijne loungeset en een BBQ onder staan.

Het eerst wat mij 'binnen valt' qua wat ik zou veranderen is de muur onder de overkapping; Ik zou deze zeker sauzen in een mooie tint, de huidige steenkleur is namelijk niet heel sprankelend.


Er hangt een sfeer-foto van een strand onder de overkapping, waaruit ik opmaak dat het stel wel graag een 'vakantie gevoel' wil creëren op dit terras. Dit wordt dan ook bevestigd in ons gesprek.


Hieronder het moodboard;

Ik heb gekozen voor een antraciet kleur voor onder de overkapping. Mooi verlicht met lampen die naar boven en beneden schijnen. Voor de vakantie vibe kies ik voor zaken als; een rotan kleurige hangstoel, rotan, natuurlijke en witte accessoires, een rond vloerkleed, witte lampionnen, priklicht ... en bamboe voor een ritselend beachy geluid, maar ook om een minder mooi uitzicht over de daken te blokken.


Ook heb ik geadviseerd om 1 wand onder de overkapping te betegelen met bijzondere tegeltjes, bijvoorbeeld Portugese (zwart/wit) .
Gelukkig kreeg ik vrij snel een positieve feedback van het stel op het moodboard,

vooral de tegel-wand leek ze echt te gek. Wel hebben ze ervoor gekozen (gezien de warmte van deze zomer) de 'verbouwing' uit te stellen naar een iets minder warme periode. Maar ze zijn al enthousiast aan het bestellen gegaan, zo is de hangstoel al aangeschaft.

Een tegelzetter is al benaderd en spoedig zullen ze wat stalen opvragen voor tegeltjes.

Klant blij, ik blij :-)


In de volgende blog neem ik jullie mee in het project 'de woonkamer'


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page