top of page

Jan des Bouvrie

Het is al weer iets langer dan een jaar geleden, dat Jan des Bouvrie is overleden.

Jan des Bouvrie was mijn grote inspirator in de jaren negentig, door hem wilde ik

(in eerste instantie) interieurarchitect worden.


In het tv programma Woonmagazine presenteerde hij de laatste trends op het gebied van interieur en ook was er per aflevering een make over bij iemand thuis.

Hiervoor schetste hij met zijn stiften de mooiste interieurs. Ook bracht hij in alle Nederlandse woonkamers 1 duidelijke trend naar binnen; Symmetrie.

Alles zo plaatsen dat er een spiegel tussen gehouden kon worden en dat gaf

dan rust aan je interieur.


Maar nu wil ik het ook over de keerzijde van deze 'trend' hebben .... ik kom het namelijk nog steeds best vaak tegen (woon dan ook in Twente, weet niet of het hieraan ligt?).

Van die spiegelende symmetrische 'etalages' in woonhuizen. Ik bedoel natuurlijk de raampartij in de voorgevel, hetzij een erker, hetzij een mooi groot raam. Alles is nog steeds gespiegeld, a la Jan des Bouvrie in de jaren negentig. Een techniek die hij in latere jaren zelf niet meer toepaste, omdat hij bleef innoveren.


Maar mensen .... waarom dan nog steeds deze techniek toepassen? Is het omdat je dat mooi vindt, omdat je moeder het je zo geleerd heeft, omdat je anders ook niet weet wat je moet doen?


Laat mij je alstublieft helpen, met een paar tips en trics heb jij weer een prachtige etalage voor je huis, eentje die echt bij jou past!

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page