top of page

Moodboard woonkamer

Bijgewerkt op: 9 jan. 2023

Zoals ik eerder al melde, heb ik voor een gezin in Nijverdal een moodboard mogen maken voor hun dakterras, maar ook voor de woonkamer. En die woonkamer komt nu aan bod.

Het gezin woont in een ruime bovenwoning, in het centrum van Nijverdal. En met ruim bedoel ik ook echt ruim. De wens van deze klant is duidelijk; graag meer gezelligheid in woonkamer, niet te veel kleur, liefst een grote U-vormige bank en advies over invulling van het bestaande 'kinderhoekje'.


Mijn idee was om vooral de de stijl en kleuren van het dakterras, door te zetten in de woonkamer om zo tot een samenhangend plan te komen.

Met name zwart, beige en groen dus.


Wat me als eerste opviel is een hele lange wand in de woonkamer, welke in een licht beige kleur is geverfd. Alle andere wanden en het plafond zijn wit. Met een fijne lichtstraat hebben ze achterin de kamer, bij een grote wandkast, mooi natuurlijk daglicht gecreëerd waardoor de gehele ruimte vooral heel licht overkomt.


Halverwege de lange wand staat een gaskachel (die met een zwarte buis in de muur verdwijnt) en ook de tv bevindt zich aan deze lange wand. Onder de tv een plank, voor 'attributen' als de Nintendo e.d. met daaronder 2 manden met spullen.


De hoekbank is meer bij de gashaard gesitueerd en bij de tv staat een grote groene love seat. De meeste styling en accessoires bevinden zich voorin de woonkamer, waardoor het daar juist iets 'drukker' oogt, en de rest van de ruimte juist meer 'leeg'.


Een greep uit de voorstellen die ik verwerkt heb in het moodboard voor dit gezin;


1. Toch meer kleur, bijvoorbeeld een mooi kleurvlak in de kinderhoek (evt deel van muur + deel van plafond), of door het gebruik van een behangetje. Op de bank liggen groene kussens en er is een groene love seat, wat mij de indruk geeft dat dit een goede, geaccepteerde kleurtoevoeging zou kunnen zijn voor dit gezin.

2. Een vloerkleed, met name onder de salontafel/hoekbank, eventueel ook een mooie ronde variant in de speelhoek.

3. Het doorbreken van de lange wand, door gebruik van mooie groene tegeltjes op de muur achter de gashaard.

4. Een zwarte dressoir/ zwevende tv kast in plaats van de plank. Zo kunnen de spullen uit de manden hier in opgeborgen worden, en krijg je meer rust in voorste deel van de woonkamer. Ook doorbreek je de lange beige muur.

4. De gewenste U-bank gaat de ruimte al wel meer vullen, maar in plaats van 1 salon tafel zou je ook 2 a 3 verschillende tafeltjes kunnen gebruiken voor een iets grootser effect.

Liefst dan wel alle in 1 kleur of materiaal soort.


Inmiddels is dit gezin al lekker aan het oriënteren in de mogelijkheden.

Heb al hele mooie groene tegeltjes op de app voorbij zien komen,

daar werd ik zeker wel vrolijk van.


Hoop dat ik ze met dit moodboard + de shoppinglist heb kunnen helpen om van hun huis een nog mooier thuis te kunnen maken.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page